Ловци

Татко, я ме погледни
 във какъв костюм съм:
в него с теб ще победим
 глупавия Кумчо Вълчо.

Ти не мигай със очи,
ами гледай в мен -
като смелите ловци
 ще го хваним в плен.

Днес на нашия таван
 като търсих нещо
 открих един голям капан
 и ще го заклещим

 като идва към кошарата
 да открадне агне.

Ще ни сърба той попарата -
само да ни падне!

25.12.2012 г.
989 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии