Б! жу в! д хмари

Біжу від хмари,
а вітер свище.
Ось-ось догонить,
ось-ось вперіщить!
   Вона пузата,
   вона, сердита.
   Мов сіра вата,
   дощем набита.
Як та перина
з пташиним пухом.
А я - дівчина.
Я - сильна духом!
   Але втікаю,
   хоч не боюся.
   Зонта не маю,
   та не журюся.
...Таки - дістало!
Скропило тіло.
Нащо втікала?
Себе ж дурила...
   Гроза гуркоче.
   Шугають стріли.
   Негода змочить,
   де й не хотіла.
Вперед не бігла -
обАбіч стала.
Хіба ж там злива
не тая сама?
         А.Я.


Рецензии