Зимен ден в гората

Елха, загърната със зимен шал,
на Заю от кожухчето по-бял
и кълвач по ствола силно чука -
за катеричката строи хралупа -
така започна във гората
денят, изгонил тъмнината.
Има няколко следи -
Кумчо Вълчо май седи
тука някъде наблизо,
много гладен се облизва -
кани се да хване Зайо,
но е глупав и не знае,
че дългоухият бегач
от вчерашния още здрач
със приятелката белка
хрупкат във градината ми зелки.

21.12.2012 г.
979 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии