Към сърцето ти

Под трепета на тънките ти палци
 не мога чувствата си пак да скрия.
Затанцува чак кръвта испански танци
 и побързах със ръце да те обвия.

Под прозрачната завеса на ресниците
 потърсих въглени горещи във очите ти
 и тръгнах на рискованата експедиция
 по пътя ни на чувствата опустошителни.

Сражаваха се устните във яростни атаки.
Закрити граници не знаеха ръцете ми
 и както се отваря приказната ракла
 откриха тайната вратичка към сърцето ти.

21.12.2012 г.
977 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии