Спасители

С последната дъждовна капка
 отнякъде се чува: "Ква - ква"
и след малко тук по локвите
 скачат весело, намокрени,
като великана Шрек* зелени
 до ушите си засмени
 цяла армия от жабки,
които по водата цап-кат.
Скачат всички без ботуши.
Искат всеки да ги слуша
 как в задружния си хор
 изясняват вечния си спор -
кой е истински спасител
 по земята от мухите...
------------------------------------------------
Има се предвид мултфилма "CHREK"(2001)
на режисьорите Ендрю Адамсон и Вики Дженсон

20.12.2012 г.
976 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии