Ще се почувствам серафим

Пердетата от падащ сняг ще дръпна.
Ще духне вятърът яшмака от небето.
От слънчевите ласки ще потръпна
 и страстно ще обгърна раменете ти.

Ще се разтичат спазмите по жилите
 и през болки пак ще разделим
 на щастието крайщника с любимата.
А аз ще се почувствам серафим

 през радостта си, който трудно диша.
Казанът слънчев със мечтите ще напълним.
Отново от любов ще кабардисам.
И предназначението земно ще изпълним.
--------------------------------------------------
яшмак(от тур.yаsmak)=покривало за глава
 кабардисам=набъбвам, шупвам, бухвам

14.12.2012 г.
957 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии