Лято в снега

Дворът вънка побеля.
Да не правя аз беля -
взех боите и рисувам:
Слънчо как в морето плува,
къщата на мойта баба,
куклата ми как си ляга,
как усмихва се луната,
как прегръщат се децата
 и се хващат за ръце,
за да тропнат те хорце
 по килима на тревата.

В стаята ми пак е лято...

13.12.2012 г.
956 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии