Комар

Приемете за добър другар
 всеки прилетял у вас комар -
над всичките мухи се смее
 и как приятно само пее -

близко, близко до ухото,
почти във него, да, защото
 той ви прави серенада.
А това, че някой страда

 от приятния сюрприз -
това е негов си каприз.
И не хлопайте със дланите
 като във капанче да го хванете,

а устройте му овация!
Нали сме музикална нация!

09.12.2012 г.
944 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии