Стоножки

Две стоножки напълняли
 и обути във сандали
 много трудно вече влачат
 за децата си погачи.

Спъват се на всяка крачка,
спират даже да поплачат -
пречат им големите тумбаци
 и препъват се като глупаци.

Ако до домашния очаг
 не влязат стройно те във крак
 ще умрат децата им от глад...
Как да прекратим този батак?

07.12.2012 г.
939 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии