Джуджета

От гората във полето
 спуснаха се днес джуджета -
на главите - смешни шапки,
на рамената със лопатки,

искат в края на годината
 да ми прекопаят те градината.
Със работни са престилки
 и с устата си подсвиркат,

всичките са отговорни -
работата им е спорна,
шегуваха се и се смяха,
но бързо всичко прекопаха.

На всяко дадох шоколад -
напролет те да дойдат пак,
да изтръгнат всеки бурен -
дворът ни да е ажурен*...
------------------------------------
*ажурен(фр.)-почистен навреме

07.12.2012 г.
932 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии