Къща в локвата

Излезе Герганчето да се разходи.
Внимателно край локвичките ходи
 и гледа на съседа покрива,
че се е търкулнал в локвата.

Поиска тя отново там да го качи -
да пипнат малко слънчеви лъчи
 и тръгна да превзема покрива.
След малко беше мокра тя...

05.12.2012 г.
921 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии