Пързалка

Ходят хора по снега -
образува се ледът.
Стопли ли се даже малко -
получава се пързалка.

Щом човекът се разхайтва
 и с обувки е без грайфер -
губи равновесие и... пада.
И боли го. Много страда.

Ако не посипват с трици,
някои даже с патерици
 се разхождат с месеци...
И вие, зная, че ги срещате...

Пазете се! Нали се сещате...

05.12.2012 г.
935 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии