Пингвин

На племенника ми Стефко Пенчев

 На главата с черна шапка
 и в куртката си - беличка канадка

Стефко в черния си клин
 днес прилича на пингвин.

Като всички ученици
 има бели ръкавици -
хванат ли се за ръце -
ще ни тропнат и хорце.

03.12.2012 г.
927 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии