Симфония на зимата

Усещам аромата на вълшебни звуци
 от рошави снежинки дето падат,
които по гърба на водосточните олуци
 утре ще се спускат като водопади.

Без да бързат те мелодията композират
 за симфония на идващата зима,
също че изкачват стълбите на Кадингира*
и вълнуващите чувства там откриват.

Прекрасната симфония на зимата,
изпълнена с любовни откровения,
която независимо от климата
 ни подарява своите незабравими мигновения.
---------------------------------------------------
* Кадингира - шумерското име на Вавилон

03.12.2012 г.
932 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии