Лоша игра

На дървото пред балкона
 някой снощи боядисал клона
 и листата във кафяво,
все едно, че на котето ми кожата одрали.

Изведнъж, обаче, сред листата
 муцунката му видях позната -
решило с веселите птички
 да си поиграй на жмичка.

С хитрост вкъщи го подмамих
 да не може да ги хване.
Живеят днес под моета стряха
 и от благодарност в хор запяха.

24.11.2012 г.
903 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии