Аьлхъбан бай - Смешной мальчик

       АЬЛХЪБАН БАЙ

«Гья-гья-гья! – гъялхъну уьрдег.
-Саб лигайчва Къафландиз:
Дугъу чан цIийи пенжег
Алабхьну а айтIланди!»

«Гья-гья-гья! – хъипну вари
Икриъ айи уьрдгари.
- А Къафланди алахьну
Чан калушар дацIаркну:

Арччулну ликрин калуш
Ал гагулну ликриин;
Гагулну ликрин калуш –
Ал арччулну ликриин».

«Гья-гья-гья, гья-гья гья-гья!» -
Уьрдгар ккебехъурадар.
Аммаки бализ, дурар
ГьапIуз аьлхъюраш, аьгъдар.


Рецензии