Пажаданне

Беларусь, мая Радзіма!..

Беларусь, мая Радзіма,
Дарагая вязка слоў…
Зелянее клін азімы
Пасярод тваіх снягоў,
Сонца свеціць, ды ня грэе,
Ленін курчыцца ад вей,
Ўсё яшчэ ляцяць яўрэі
Да ізраільскіх дзвярэй,
Час тужлівай каламуці
Накідаў вялікі стог –
Дзякуй Богу, у Беларусі
Лукашэнка перамог,
Шчасцем поўніцца хаціна,
Кожны шчасліў і здароў –
Беларусь – мая Радзіма,
Дарагая вязка слоў!...

Пажаданне беларускаму народу

Народ беларускі, жадаю табе шчасця –
Беларусь – маці, Лукашэнка – бацька!..

Як рыба аб лёд!..

Захістала улада латвійскі народ –
Б’ецца  народ, як рыба аб лёд!..

Чыноўнік над людзьмі здзекаваецца!..

Чыноўнік над людзьмі здзекаваецца –
А сам -  бы сыр у масле качаецца!...


Ведае ён казну, як аблупленую казу!..

Чыноўнік зноў залез у дзяржаўую казну –
Ведае ён казну, як свае пяць пальцаў,
Як аблупленую казу!..

Рыга. Прыгарадная звалка.

Чайкі тысячамі з мора злятаюцца –
Сядзяць, гаманяць, наядаюцца.
Паблізу пуначка сядзіць, на чаяк
Глядзіць – чакае, калі чаячная
Гулянка кончыцца – ёй, гаротнай,
Есці таксама хочацца!..


Рецензии
Беларусь - это неотделимое наше, родное и кровное. Если, вслед за Украиной,
утратим и Беларусь неповторимую нашу, то...
С уважением - Борис.

Борис Апрелов   03.05.2019 10:25     Заявить о нарушении