Кафе за двама

Пием всекидневното кафе
 и нищо покрай нас не ни интересува.
По малко се руши циментното небе,
но даже краят на света не ни вълнува.

Под веждите се смеят твоите очи
 и устните попиват ароматна влага.
От грижите житейски ти си почини
 и мене към спокойствие напитката ме разполага.

Топлото удържаме във чашките със длани,
а нашето разделяме чрез нежни думи.
Чувствата, във тези мигновения събрани
 ни карат цял живот да бъдем неразумни.

20.11.2012 г.
897 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии