Глухарчета

Жълтите глухарчета
 като от пахарчета
 заляха пак земята,
подобно течно злато.

Хайде, със ръчички,
да се хванем всички
 да ги съберем
 и да ги дадем

 на гладните врабчета.
Със златните монети
 всички да си купят
 за злата зима шубки.

19.11.2012 г.
887 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии