Преливане и сливане

Вдъхновен от филма "Любовь - морковь".

 "И когато погледна към теб,
виждам части от мен..."
elimax

Дълго вече сме един до друг:
АЗ станах ТИ, ТИ стана АЗ.
И се изгубих в теб като съпруг.
И ти се гмурна в мене като водолаз.

Харесвах си характера и тялото.
ТИ се влюби в своите стихове.
Целуваше си устните коралови.
АЗ изгарях в своите огньове.

Със времето играта ни омръзна,
макар че чувствахме се чудно.
Започнах АЗ във себе си да мръзна.
На теб ти секна ентусиазма трудов.

Реших във себе си да се завърна АЗ.
Обратно себе си пък ТИ не искаш
 и от мен отдаде само част -
Душа и скелета към себе си притискаш.

Не, от частите не се събира щастие,
затова полека двамата се сляхме.
Живеем си живот единовластен
 и старите си песни пак запяхме.

18.11.2012 г.
891 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии