Почувствам ли

Почувствам ли, че имаш болки -
готов съм с тебе да ги споделя
 и под хирурга, доброволно
 да легна,- да ги отстранят.

Тъгата твоя в чаша ще налея
 и после ше я изсуша до дъното.
Ще викна всички птици да ни пеят,
додето във земята не потъне тя.

Радостта при теб ли се засели -
към гърдите ти ще се притисна.
Ще топлим дълго нашата постеля
 и щастие за двама ни ще искам.

16.11.2012 г.
890 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии