Теленце

Кажи ми, мъничко детенце,
защо най-малкото теленце
 не казва като тебе МАМО,
дори когато вече е голямо.

Може само МУ да мука,
а не знае два-три звука
 със които да изкряка
 мама да му сипе мляко.

Или може би, защото
 свикнали сме до ухото
 гълъбчета да гугукат,
чучулиги да свирукат

 всяко пиле да писука,
кукувицата да кука -
кравата научила го само
 с МУ да вика своята мама.

14.11.2012 г.
879 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии