Свiтить сонце, але ще не грiэ

Вже світить сонце, але ще не гріє,
А й злегка лиш торкається землі,
Туман щоразу поранком сивіє,
І все стоїть, неначе у імлі.

Вже світить сонце, але ще не гріє,
Та вже ми чуєм дихання весни.
Жива природа з нами вся радіє,
І це уже реальність, а не сни.

Вже світить сонце, але ще не гріє,
Йде часто дощ й холоднії вітри.
Буває, що край неба червоніє,
Неначе сонця й вітру частка гри.

Вже світить сонце, але ще не гріє,
Та бруньки на деревах всюди є.
Те сонце ще не палить – лиш  леліє
Й ще більше всьому віри додає.

Вже світить сонцн, але ще не гріє,
Метеликів не видно скрізь танок,
Але природа все чекати вміє
І робить поступово кожен крок.

18.03.2019 р.


Рецензии