Малкият крадец

Имам малко кученце във къщи.
Аз ям, а то ме гледа и се мръщи.
А стана ли за миг от масата -
със салама ми се крие на терасата.

Посегна вчера на една кокошка.
Наругах го. То поиска прошка.
Днеска взе, обаче, две кюфтета,
които бях приготвил за мезета.

Пред гостите ми стана неудобно.
То обеща, че никога подобно
 нещо няма вече да повтори.
И насреща ми се ококори.

Във краката уж ми падна.
След минута пак открадна.

11.11.2012 г.
870 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии