Врабчето

" Чик-чирик. Чик-чирик" -
Врабчо пак надава вик
 със познатия си глас,
цялата година е при нас.

Като славеят не е прославен,
но не по - малко е забавен:
щом е топло - хапва си мушици,
застудее ли - трошици

 проси скромно на перваза.
А изкаля ли се - мяза
 на куклата ми Мими - мокра,
която съм изпуснала във локва.

10.11.2012 г.
866 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии