Ходять янголи по свiту...

Ходять янголи по світу -
білосніжні крила,
зазирають в кожну хату
чи добро вродило.

Чи достатньо на причілку
світлячків ласкавих,
запускають в тишу бджілку,
зорі кучеряві.

Заколисують дитину
в колисанці теплій,
варять запашну малину
для зимових щеплень.

Додають цілющу тую
в яблучні узвари,
здирки, виразки бинтують,
припиняють чвари.

Душі змащують медово
джемом обліпихи,
мостять  подушки пухові -
лебедині втіхи!

Чепурять сади, городи, 
і щебечуть в гаю.
На землі до смерті годять,
після відлітають

в небеса, щоб лазурові,
розсипати роси
і ніщо,  окрім любові,
навзаєм не просять.
2019р


Рецензии