Страсна п ятниця настала

Страсна п’ятниця настала-
Ісуса на Голгофу повели.
Мати Божа плакала –ридала.
Біля  Ісуса нелюди були.

Знімали з нього одіж , катували,
І хрест важкий дали  йому нести.
Били  Христа   і   з  нього глузували,
А він промовив : « Отче ,їм прости…».

Ішов з хрестом і падав , піднімався,
Знесилений від болю  йшов Христос.
Терпів він біль ,  терпів , але не здався,
Схиливши голову  , промовив : « Це збулось».

Списом  бік Ісусові пробили,
Прибили цвяхами його на тім хресті.
Губку в оцет нелюди мочили
Й в уста впихали з оцтом ті квачі.

Муки Ісуса бачила  Марія.
Не покидала сина ні на мить.
Ісус – наше спасіння і  надія.
Та кожна рана  до цих пір болить.

Страсна п’ятниця, Ісус терпів  ті  муки.
За нас  терпів й  за нас  Ісус  помер.
Серце Марії рвалось від розпуки.
Й що станеться , Ісус  знав  ще в  четвер.

Страсна п’ятниця , втрачає мати сина,
Та не втрачає віри ні на мить:
Що і дорослі  і мала  дитина
З Ісусом в серці  завжди  будуть жить.

26.04.2019 р.


Рецензии