Туган жир ул бер генэ

Сокланамын урманга,
Болыннарга, кырларга.
Нинди генэ кош юк анда,
Була барсын тынларга.

Сандугачы-былбылы,
Тургае, сыерчыгы.
Янгырый иркен урманда
Моннарнын ин-ин чыны.

Челтери йогерек чишмэ,
Суына балчык ишмэ.
Юлчыларнын эчэр суы
Бетмэсен иде hич тэ.

Аланы тулы жилэк,
Тизрэк жыярга кирэк.
Экияткэ тин мондый жирлэр
Якын-тирэдэ сирэк.

Туган як урманнары,
Хэтфэдэй болыннары.
Янгырый иркен кырларда
Данлы хезмэт жырлары.

Туган жир ул бер генэ,
Кадерлэрен бел генэ.
Хор кунелле, бэхет тулы
Безнен туган ил генэ.

(13.04.2019)


Рецензии