Лястовици

Лястовичките се стрелкат
 близко, близко над водата.
Също фокусници - келнери
 мушици сбират за децата си.

После бързо, с бръснещ полет
 им ги мушкат във устенцата.
Живеят затова до пролет
 без да хващат инфлуеца.

После заедно строят
 от кал и сламки дом за всички.
Защо събират се на път
 за чуждите страни
 такива умни птички?

07.11.2012 г.
857 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии