Завръщане вкъщи

По рецензия на Мария Донева за книгата "Името".

Във въздуха се носят като бели сажди
 рояци от вечерните мушици.
Под корниза лястовици много важни
 ме срещат и като стрели облепват жиците.

В къщата, потънала във тръни и във бурени
 като удавена в зелена локва
 влизам мълчаливо, да не й разбудя
 тишината. Само кепенците потропват.

Стаите са с дъх на мухъл и ошав от дюли
 и с заключени врати от паметта ни.
Работят ангелите, щом не са прокудени,-
ако се спуснат, ще ги убият с камъни.

На стената стара фотография на мама,
която само каза:" Аз не те познавам...".

05.11.2012 г.
851 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии