Как да се науча

Как да се науча да преценям времето,
в точния момент да се оказвам нужен,
да оценявам кой със мен е откровен,
верно на кого и докога да служа?

Безстрастно всичко как да наблюдавам,
да се наслаждавам на красивото,
порочните си страсти как да обуздавам,
на чувствата си да доливам към горивото?

Как да се науча да съм в твоята съдба,
само тебе да обичам и да ти се възхищавам,
да не съм със себе си във непрекъсната борба,
малко повече от себе си да давам?

Да излезем от света ембрионален.
Ако се нуждаеш -да ти дам от мойто топло.
Животът ни да бъде малко по-астрален.
И за другия живот да се подготвим.
Как да се науча?

02.11.2012 г.
842 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии