Скакалец

В селото ни съкварталец
без семейството си се яви.
Това зелен е скакалец -
без почивка ден и нощ лети.

Със крила като на самолет
и опашка като въртолет -
всеки иска с показалец
да поглади бедния страдалец.

При мен ще взема този скиталец
да стопля зимния му ден.
Не че съм суетен самохвалец,
но нека той възпей и мен.

02.11.2012 г.
843 Б. Алекс
Петр Пенчев


Рецензии