***

Фернандо де Рохас казав, що нерішучість - це навіть гірше, ніж невдала спроба. І я це дуже добре знаю.
Але за те, що майже завжди забуваю цей вислів, я сама себе люто ненавиджу, картаю та зневажаю.
Так, безсумнівно, я хвора. Мене цікавить лиш одне: чи вилікуюсь коли-небудь і чи є чудодійні ліки від невідомої хвороби цієї?
Чи все ж таки ситуація зовсім безнадійна і вже ніколи не знайду я панацеї?

Тільки не кажи мені, що з часом все мине. Переконувати в цьому мене не треба.
Адже час - це напрочуд поганий і сумнівний лікар. Твої очі - ось найкраща від усіх смертельних і тяжких хвороб мікстура, а твій погляд - єдина моя потреба.
Будь ласка. Прошу тебе, благаю, молю... Зруйнуй ту ілюзію, зітри ту гарну картинку, в якій мені так добре живеться.
Зітреш і порадиш почати усе з чистого аркуша? Але ж погодься, що в того, хто минуле своє забув... Нова історія ніколи не почнеться.

Біль, радість, смуток та розчарування. Дивно, адже все це я одночасно відчуваю, коли згадаю ім'я лише однієї людини.
Без згадки про тебе не проходить жодної миті. Жодної хвилини.
Я тебе зовсім не знаю. Та й ти мене теж. Але мене давно не покидає відчуття, що ми знайомі дуже давно. Набагато більше, ніж тисячу років.
Іноді доля жорстоко жартує. Мені здавалося, що ти дуже далеко. Але виявилось, що зосвім поряд. Пройти лише якихось кілька кроків.

Джерело світла й тепла для мене одне, те джерело - ти, це життєдайне світло й тепло - в тобі. Променів іншого сонця я не потребую, не знаю. Просто не бачу.
Нічого не залишилось. Хоча... Знов сама себе обманюю. Адже мене є спогади, ті незабутні моменти, ось їх точно нікому не віддам, не загублю... Єдине, що я ніколи не втрачу.
Отрута й антидот. Усе в одному флаконі.
Дивовижно. Не знала я, що і таке буває.
Якщо та концентрована отрута вже давно подіяла, то коли вже почне діяти антидот? І знов ніхто мені не відповість на це питання.
Бо крім тебе цього ніхто знає.

P.S. Цей вірш не потребує оцінки, він особливий. Особливий, як і той, кому я його присвятила.
Він такий же неоднозначний і дивний, як і та ніч, яка в моєму житті усе змінила.


Рецензии