Зозуля и соловей. укр. песня

Десь у лісі старому,
Де зозуля кувала.
Серед старих дерев,
Дівчинонька гуляла.

Серед трав лісових,
Загубилась стежина.
Десь у лісі старому,
Заблукала дівчина.

Тільки тиша і ліс,
Лиш зозуля кувала.
Через сльози вона,
В той зозулі питала:

-Ой зозуле, скажи,
Шлях до рідної хати,
Серед старих дерев,
Як мені відшукати?

Тай зозуля лишень,
У деревах кувала.
Так блукала вона,
Поки ніч не настала.

У ночі заспівав,
На селі соловейко.
На той спів і пішла,
Тай знайшлася скоренько.


Рецензии