Езикът на любовта

Езикът ни почти жестомимически -
при всички влюбени той винаги е странен.
За някой той е алогически,
За нас - поток безкраен от сърдечни телеграми.

Чудното ти тяло и розата на устните,
малките ти изумителни ушенца
 и децата слънчеви - кафявите ти лунички -
на жестовете ни предават своите есенции.

Привлича ме лицето ти като магнит
 и топлината от очите ме ласкае.
Не съм очаквал даже, че на старини
 на любовта езика толкова подробно ще узнаем.

23.10.2012 г.
811 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии