Хто ти

Хто ти, той, що закрив душу на сім замків,
хто ти, той, що розкидав по світу сім золотих ключів,
хто прикував себе до скелі ланцюгами минулого,
хто вчора був сильний, а сьогодні з душею кволого,
а сьогодні нікчемний, плекаючи безнадію,
молитвою закликаєш у спогади амнезію,
катуєш себе, і кричиш над землею вороном,
вкотре питаєш у бога - навіщо душа твоя створена?
Навіщо боги прирекли її на безсмертя,
а тілу дали хвилину без милосердя,
а тілу дали померти, бо їм не вперше,
бо ти для богів піщина в пустелі найменша,
ти пил під ногами, струсити і то не варто,
ти той, чия карта лягла невдало,
ти той, кому доля дала упасти,
один із мільярдів безликої пастви.
Ти той, хто байдужих богів відторгне,
бо є у тобі як біле, так і потворне чорне,
ти той, хто пройшов сім доріг раю і сім кіл пекла,
хто бачив обличчя ангелів і демонів ікла,
ти той, хто збере по світу сім золотих ключів,
ти той, хто спливаючи кров'ю, розірве сім ланцюгів,
ти той, хто себе звільнити мужність в собі знайшов,
ти той, хто у світ Людиною, а не пилом богів прийшов!

25.04.2019


Рецензии
Ох, як вірно!.. Ми прийшли сюди не для відпочинку, а для страждань, бо лише в стражданнях душа гартується і оновлюється!..

Светлана Шакула   25.04.2019 14:48     Заявить о нарушении
Так. Дякую за коментар!

Таисия Цыбульская   25.04.2019 18:05   Заявить о нарушении