Упрек и ужас

Сергей "под градусом" вернулся,
На печь направился он спать,
А утром, только лишь проснулся,
Марию начал упрекать:

"Ну, что ж ты печь не истопила?
Ведь дров немалый есть запас,
Самой тепло, конечно, было!
Дрожал всю ночь, дрожу сейчас!"

Мария просит оглянуться:
"Смотри, напротив печь стоит!"
Пришлось в момент тот ужаснуться:
Ведь "гордо" на шкафу сидит...

на белорусском языке

Сяржук «пад градусам» вярнуўся,
На печ адразу рушыў спаць,
А раніцою, ледзь прачнуўся,
Пачаў Марыю папракаць:

“Чаму ты печ не напаліла,
Ці ж мала ў гаспадарцы дроў?
Сама ў цёплым сон свой сніла,
А я – халодны з двух бакоў!”

Марыя раіць азірнуцца:
“Глядзі, насупраць печ стаiць!”
Прыйшлося ў момант той жахнуцца –
На шафе “велічна” сядзіць!


Рецензии