Ар дауысы

Netken tag'dyr halqymym zardap zhekken.
O'z o'mirin a'r azamat bo'lek su'rgen.
Sheksiz derlik merzimdegi bi'leu'shimiz
Tan'dag'an bastyg'yna quziret bergen.
Bi'leu'shi topqa aitatyn bar zhalg'yz aryz:
A'rqashan a'dil bolsyn sailay'ynyz,
Shyndyqty zhasyrman'yz halaiyqtan,
Bolmaidy sonda ishinara talas-tartys.
U'mitim bar ai'tatyn el-zhurtyma,
Tynyshtyg'ym zhog'aldy dep qobalzhyma,
Ai'qyn emes, dag'darysty bizdin' zaman,
Alai'da sheshim tabylady a'rqashanda.
U'rlegen g'ana zhag'ady u'i'din' otyn,
Tek izdegen tabady shyn-shyndyg'yn.
Ne bolsa, ne bolmasa da elimizde,
Umytpai'yq Mirzhaqyp atamyzdyn' o'sietin.

24.04.19


Рецензии