Бiрутэ 2

Быў стромкі крыж, ды стаўся ніцы.
Крыжы скавыш,
Як скабкі, торгае з зямліцы.
Мо верш не крыж?

Мо верш не выдзіралі цалкам,
І зніж, і звыш?
Укрыжаваныя запалкі:
Гары ж, Парыж!

Гары і слова, і малюнак.
Парыж – паперш!
Мой верш літаў бы па ратунак,
Ды крыж не верш!

Ляце пакрыўджаная знічка –
Агністы стрыж!
Крыжуе попелам сярнічка.
Гарыш, Парыж?



На фотаздымку крыжалом у Курапатах, Беларусь.

Даведка: беларускае слова "стромка" мае два адценні: першае адзначае "заноза", іншае адзначае "высока і няўхільна".


Рецензии