Сумленне совесть

Такая якасць, як сумленне,
Цяпер знікае ў людзей
І вырастаюць пакаленні
Як бы і не зусім людзей.

Фізычна людзі, але сэрцы
Зачыненыя на замкі
І ходзяць робаты па свеце –
Стаў вельмі жорсткі свет такі.

Бо робат літасці не мае,
Яму любові нестае,
І сораму не адчувае
За справы брудныя свае.

Прэстыж, улада і багацце
Набытае любой цаной.
“ Каб быць шчаслівым – трэба красці!” –
Дэвіз хапугі “аснаўной”.

І лёгка пойдзе на забойства,
Каб мэты дасягнуць сваёй.
Падман ён лічыць як геройства,
Калі хітруеш – “дзелавой”…

Але на свеце ёсць асобы
З адкрытай, чыстаю душой,
Каб род людскі не зведаў згубы
Ды ў нябыцце не зышоў.

Яны зярняты праўды, веры
І першароднай чысціні,
Бо маюць добрыя намеры -
Каб свет да лепшага змяніць.

Змяніць любоўю, дабрынёю,
Сумленна жыць і працаваць,
Зямлю не заліваць крывёю,
У сям’і братэрскай працвітаць.

          Красавік 2019г.


Рецензии