***

Якби нам знати, що там за порогом,
Якби усе прорахувати наперед,
То і гріхів ми б мали менше з годом,
І яскравіше сяяв наш портрет...

У всіх нас долі різнокольорові
І мрії кожного ведуть за неба край,
Але у нас єдина рідна мова,
І Батьківщина і духовний рай...

Якщо вже маємо міняти сьогодення,
Якщо від нас залежать набуття,
Не можна класти голову смиренно,
Під пути, підлість та слова-сміття...

Якби ж за кожним словом було діло,
Якби ж то кожен ріс понад собою,
Тоді і всесвіт нас сприйняв сміливо,
І розпачі розтанули водою...

Я так люблю тебе, моя Країно,
І молитви до Бога відправляю,
І вірю в те, що станеш ти щаслива,
І збережеш натхненність, я гадаю...

Якби  нам знати, що там за порогом,
Якби усе прорахувати наперед,
То і гріхів ми б мали менше згодом,
І яскравіше сяяв наш портрет...

21 квітня 2019


Рецензии