Забобони

<Людмила Плєвако>

1.
Прокинувся вранці. Поніжився трішки.
Вставай, не лежи, бо відлежеш боки!
Надумав нарешті підвестися з ліжка?
Дивися, щоб встав із тієї ноги!
Зібрався вже йти? Та присядь «на доріжку»!
Ти що там мигичиш? Гляди, не свисти!
Як трапиться раптом тобі чорна кішка,
Деінде зверни, а її обійди!

Приспів:

Забобони, забобони,
Хочеш – вір, а хочеш – ні.
Забобони, забобони,
Наче чіп у голові.
В час новітніх технологій
Уціліли, збереглись
Чудернацькі забобони,
Як у пращурів колись.

2.
Якщо хтось похвалить, то щоб не зурочив,
Ти тричі постукай, та не зволікай!
Якщо хтось задивиться, витріщить очі,
Ти дулю скрути і в кишені тримай!
З порожніми відрами трапиться жінка –
Весь день нанівець промайне, так і знай.
А раптом побачиш, як падає зірка –
Найбільше бажання хутчіш загадай!

Приспів:

Забобони, забобони,
Хочеш – вір, а хочеш – ні.
Забобони, забобони,
Наче чіп у голові.
В час новітніх технологій
Уціліли, збереглись
Чудернацькі забобони,
Як у пращурів колись.

3.
Надумаєш квіти комусь дарувати –
Даруй, та не жовті, бо буде печаль.
Тринадцятим станеш до столу сідати –
Погане число! І кути оминай!
Якщо дуже-дуже захочеш збрехати,
Ти пальці схрести, і не буде гріха!
А ще щоби льон уродився багатим,
То сіяти треба його голяка!

Приспів:

Забобони, забобони,
Хочеш – вір, а хочеш – ні.
Забобони, забобони,
Наче чіп у голові.
В час новітніх технологій
Уціліли, збереглись
Чудернацькі забобони,
Як у пращурів колись.


Рецензии