Двуликая правда

***
Не ті життя щасливе в нас украли,
що це життя колись побудували,
а злодіїв і шахраїв навала,
що все життя нікчемне тільки крали.

Вони за обіцянки нас купили, -
тепер п'ють кров із нас і тягнуть жили.
А доки ми тут плачемо, мій друже,
ростуть олігархічні клани дужі,

винищуючи все комуністичне.
А в нас в кишенях тільки вітер свище.
Шукаєм правду, - та вона дволика,
і люблять її лиш квадратні пики.

Морочить нас ця правдонька дволиця –
в овечу шкуру схована вовчиця.
Їй довіряти сліпо, чи байдуже,
ніяк не можна, український друже!
               
Січень 2018.               


Рецензии