Домът в Хитревци

Върнахме се в стария си дом -
над спомените времето не властва.
Луната пръска капки от сребро
 и той ни среща в настроение прекрасно.

Без промени са дори огледалата,
надъхали се с бархетния прах.
Прозорците говорят със гората -
учудване в очите не видях,

затуй, че минали са двадесет години
 и ние с теб сме малко остарели.
Не ни руга и топлата камина,
че песента на вятъра в комина и сме спрели.

Залостихме със сенките вратите.
Изпихме виното от стомната до капка.
Вместо възглавница постели ми косите си
 и върху гърдите ти заспах пак сладко.

17. 04. 2012 г.
605 Б.Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии