Гей кумонько

***

«Гей, кумонько, куди йдеш?
Під рукою що несеш.
Мабудь, пляшку горілки,
Огірочки в тарілці».
«Ой, кума ви не вгадали,
У тарілці лежить сало.
А горілка є у хаті
Привяжи язик зубата».
« Та ви що, кума, ніколи
Не скажу, що до Миколи
Захватили кусень сала,
Де горілка піджидала».
Вранці на роботу встали,
На селі про нас бурчали.
Тільки ось горілка й сало,
Дуже голову ламали.
Будь, що буде: подивились,
По чарчині прихилились,
Стала в нас весела хата,
Хай тріщить кума зубата!

17 лютого 2010 року.


Рецензии