Кахаю я Табе, моя старонка

Кахаю я Табе, моя старонка,
Мой весь у зорках небасхіл,
І ледзь усходзячы праменчык сонца,
І цёплы вецярка парыў...
Духмяны пах Тваіх калоссеў,
Што ўзрадзілісь і раслі,
На полі, дзе яшчэ вайною
Салдаты за Цябе, Радзіму паляглі!
Кахаю я радную сцежку,
Што кожны рух мой берагла,
Яшчэ маленькаю дзяцяткай
Мяне да Храма прывяла...
Духмяны пах прагожых кветак,
На полі жытнім каласоў,
І лёккі гоман усіх маленькіх дзетак,
І гукі звонкіх галасоў!


Рецензии