Агънце

Аз съм агънце - сукалче
 и на всички съм другарче.
Слънцето едва изгряло -
с млечице съм се наяло.

Няма го край мене татко -
правя си само зарядка:
тичам бързо покрай мама
 и не могат да ме хванат.

Баба върза ми герданче
 и готово съм за танци -
скачам в такт на ръченица,
счупих пъстрата паница.

После хукнах след овцете -
не оставих здраво цвете...
Със стадото дойдох от къра
 и избягах със чадъра

 някъде зад хоризонта.
Може да отида в Лондон,
че за идващият ВЕликден
 някой да не изяде и мен!

07.04.2012 г.
584 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии