Мамо, потанцувай с мен

Мамо, потанцувай с мен,
ти си още толкоз млада.
Аз пък съм такъв левент -
ще побъркаме площада!

С осанка на египетската жрица
 ти ще скачаш без забрадка.
Добруджанска ръченица
 по паветата ще чаткаме.

После като акробатка
 ще те подхвърля аз нагоре.
Полата ти досущ палатка
 над хората ще се разтвори.

Мамо, потанцувай с мен -
ти владееш телепатия,
пред народа изумен
 ще викнеш и Духа на тати...

Нека се нагледат хората
 на прекрасната ти фигура -
нямаш вид на кикимора
 ти от нощите индигови.

Мамо, потанцувай с мен -
още малко ни остана.
Утре като след фосген*
може от леглата да не станем...

Мамо, потанцувай с мен -
днес на хумора е ден!

----------------------------------
*много отровен газ с миризма
 на гнило сено.

01. 04. 2012 г.
573 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии