Диагноз

Ти се плисна в моите вени
 като адриналин пред катастрофа.
Пръсна се като лавина в мене -
във въздуха остана само грохота.

Като салютен залп и също гръм небесен
 разтърси на душата ми основите.
Разля се по кръвта като народна песен,
със стара приказка пред сън ме успокойваш.

Лежиш в сърцето ми - пехотна мина,
готова чувствата ми да взривиш.
Неизлечимо болен съм от теб - ангина,
която и с антибиотици не ще спасиш.

29. 03. 2012 г.
569 Б. Алекс
Петр Пенчев


Рецензии