Пролет

Земята е гола и от днес ще облича
 зелените рокли на пролетта.
Първо, с къси полички бели кокичета
 прикриват що-годе срама.

Вятър раздухва на пъпките блузките
 и земята накриво катурна.
С роса кукурякът измива си бузките.
Първата жабка в реката се гмурна.

По шевове пукат кори на дърветата.
От лъчите си слънцето плитка плете.
Скали отговарят на сърните със ехо.
По бодливи тревички тича босо дете.

21. 03. 2012 г.
555 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии